Internet: ons geheugen, ons houvast, ons geweten

Standaard

Dit is een ode aan het internet. Internet werd geschapen om de mens van dienst te zijn. Om de mens van hulp te voorzien in noodsituaties en een steunpilaar te zijn in het leven van de mensheid. Internet nam het geheugen over, de tijd in en uiteindelijk ook het geweten. Internet helpt mensen uit de brand en weet wat de mens niet weet. Het niet is allesomvattend, alwetend en oneindig.

Gewetenloos

Internet zorgt voor transparantie, en legt alle informatie overzichtelijk op een rij. Geen stukje informatie die hieraan ontsnapt. Het internet wijst je de weg, daar waar anderen dat liever niet doen. Het is niet altijd fraai, maar wel vaak gratis. Het is toegankelijk, voor iedereen. Het internet heeft een stevige bemoeienis gekregen met onze tijdsbesteding en is een voortdurende verleider. Om meer te weten, om meer te zien. Eenmaal in het wereldwijde web terecht is het haast onmogelijk om er weer uit te komen. Het internet is gewetenloos.

Constant

Het internet is constant en slaapt nooit. Het internet weet alles en assisteert ons bij alle vragen. Bij al onze problemen, bij al onze frustraties en bij al onze persoonlijke hoogtepunten. Als een ‘cloud’ en betaalmachine, als een boek en herinnering. Een menukaart en een videocamera, een telefoondienst en klok. Als een persoonlijk adviseur en een grote massa van meekijkers. Het wereldwijde web is allesomvattend. Op elk moment van de dag.

Oneindig

Het internet is gekomen om te blijven. Het internet zal er altijd zijn en nooit meer wijken. Ook al lijkt er geen ruimte meer te zijn, het internet vindt meer ruimte. Het net is oneindig, tijdloos en continu. Het internet is ons alles. Voor de eerstgeborenen van de nieuwe generatie en de laatstgeborenen. Voor iedereen die hierna komt en geen wereld heeft gekend zonder het internet. En ook nooit een wereld zullen kennen zonder het internet.