Mobiel-vriendelijke website steeds belangrijker voor SEO

SEO mobiele website

Google blijft haar algoritme telkens maar weer veranderen. De ene keer wordt het aangevuld, terwijl het de andere keer weer flink wordt gewijzigd. Dit heeft in sommige gevallen grote invloed op de posities van websites. Een recente ontwikkeling is dat websites die responsive zijn of ook geschikt zijn voor smartphones en tablets beter worden gewaardeerd. Logischerwijs leidt dat ook tot een andere rankschikking in zoekresultaten. Daar gaan we op dit artikel dieper op in. Tevens worden andere belangrijke factoren kort besproken.

Waarom een mobiel-vriendelijke website beter scoort

Uiteraard voert een zoekmachine als Google niet zomaar wijzigingen door. Daarvoor zijn goede redenen te bedenken. De belangrijkste reden is dat mobiel verkeer simpelweg blijft groeien. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig immers een smartphone en/of tablet, waardoor daar goed op ingespeeld dient te worden. Als een website niet goed geschikt is voor dergelijke apparaten, dan werkt dat niet bevorderlijk voor het gebruikersgemak. Google vindt dat echter wel belangrijk, aangezien haar gebruikers de beste resultaten voorgeschoteld moeten krijgen. Dat betekent uiteraard ook dat de websites gebruiksvriendelijk moeten zijn, onafhankelijk van het apparaat waarop ze worden bekeken. Door aan te geven websites die geschikt zijn voor alle apparaten beter te waarderen, wordt het belang van een mobiele of responsive website aangetoond. Zorg dan ook zo spoedig mogelijk voor een nieuwe, aangepaste versie van een website mocht dat nog nodig zijn!

Andere belangrijke SEO factoren

Natuurlijk is het bovenstaande maar een van de vele factoren. Een website dient technisch bijvoorbeeld ook goed in elkaar te zitten. Zo dient de opbouw duidelijk te zijn en moet iedere pagina goed toegankelijk en vindbaar zijn. Daarnaast is de content van een website ook erg belangrijk. Bezoekers zijn immers op zoek naar inhoud waar ze wat aan hebben, dus probeer ze zeker die content voor te schotelen. Ten slotte is linkbuilding een erg belangrijk aspect. Sterker nog, het lijkt vaak de doorslag te geven en nodig te zijn om concurrenten echt te passeren. Daarom is het van belang om een goede linkbuilder te vinden. Een echte linkbuilding specialist die we u kunnen aanraden is bijvoorbeeld het internetbureau Kwalitiv.